mahallehase
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» "است" یا "هست" ؟
آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه EmptySun Mar 23, 2014 3:53 am by akhavan

» اولین روز شناسایی...!!!
آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه EmptyMon Jan 06, 2014 6:48 pm by zamani

» عکس لو رفته دبیر انجمن لب آب
آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه EmptyThu Dec 05, 2013 4:30 pm by ali.shokouh

» مسابقه عکس و پوستر
آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه EmptyWed Dec 04, 2013 2:53 am by khoundabi

» وقتی جوجه سوسک می شود!
آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه EmptySat Nov 30, 2013 10:31 am by Iman Ghasemian

» صفحه جمعیت در سازمان ملل
آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه EmptyThu Nov 28, 2013 12:55 pm by khoundabi

»  دست به دست هم
آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه EmptyWed Nov 27, 2013 11:41 am by khoundabi

» نیازمندی های روابط عمومی
آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه EmptyTue Nov 26, 2013 7:17 pm by khoundabi

» بوی عید
آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه EmptyTue Nov 26, 2013 7:13 pm by khoundabi

Gallery


آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 19 on Mon Apr 12, 2021 6:44 am

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

+4
cholmaghani
zolfaghary
Hasannezhad
ali.shokouh
8 posters

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by ali.shokouh Mon Sep 09, 2013 1:13 am

از دوستان تقاضا دارم دامه بحث آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه را به  این قسمت منتقل کنند
جناب حسن نژاد قسمتی از کار دانشجویی شان را در این قسمت به اشتراک گذاشتند
با این شرح که:
سیب های اجتماعی کودکان بی شناسنامه
Social harm children without birth certificates
همه ی کودکان حق دارند از شرایط خوب زندگی برخوردار باشند . حق دارند بازی کنند؛ آموزش ببینند تا شرایط مناسب شکوفایی توانایی ها و رشد جسمی و معنوی و اخلاقی و اجتماعی آنها فراهم گردد. (ماده 27 پیمان نامه حقوق کودک)
اين كودكان از كجا مي‌آيند؟
همه‌روزه، در سر هر گذر و خيابان و چهارراه، چند نفر كودك سرگردان خياباني مي‌بينيد؟ بچه‌هايي كه در عالم كودكانه خود فارغ از دنيا و هرچه در آن هست به‌دنبال يكديگر مي‌دوند و بازي مي‌كنند و گهگداري دست نياز به‌سوي عابران يا رانندگان اتومبيل‌ها دراز مي‌كنند يا فال حافظي يا آدامسي يا بادبادكي و شبيه اين چيزها را جلو چشم‌شان مي‌گيرند و ملتمسانه از آنها مي‌خواهند كه آنها را از او بخرند... كودكاني كه هر روز تعدادشان متاسفانه از روز پيش بيشتر مي‌شود.

اين كودكان از كجا مي‌آيند؟ چه كساني آنها را ساماندهي مي‌كنند؟ پدر و مادرشان كيست؟ و صدها سوال مشابه ديگر. طبق برآورد يونيسف در ايران 90درصد اين كودكان داراي پدر و مادر هستند و در خانواده‌هاي پرجمعيت زندگي مي‌كنند. آنچه مسلم است اين كودكان كه اكثرا دچار سوءتغذيه هستند.
در رابطه با مسايل مبتلا به اين نوع كودكان مقالات فراواني نوشته شده، به‌خصوص كساني كه دغدغه حقوق كودك را دارند و نگران وضعيت آنان هستند در اين زمينه بررسي‌هاي مختلفي انجام داده‌اند و هر يك به ‌نوعي راهكاري براي برون‌رفت آنان از اين وضعيت ارايه كرده‌اند.

متاسفانه باوجود همه اين مسايل كمتر ديده‌ايم كه در عمل قدمي براي برخورد با اين مشكل اجتماعي برداشته شود. كدام سازمان يا نهاد يا وزارتخانه مسوول رسيدگي و ساماندهي به اين وضعيت است؟
از منظر قانوني اگر به موضوع نگاه كنيم ماده 173 قانون مجازات اسلامي تصريح داشته است هر كس طفل صغير يا غيررشيدي را وسيله تكدي قرار دهد يا افرادي را به اين امر بگمارد به سه ماه تا دو سال حبس و استرداد كليه اموال كه از طريق مذكور به دست آورده است محكوم خواهد شد.

بنابراين و از اين منظر، همه‌روزه شاهد جرايم مشهودي هستيم كه از مصاديق بارز اين ماده است اما در عمل تاكنون تا چه اندازه ضابطين قوه‌قضاييه با اين بزه مشهود برخورد كرده‌اند؟ و اگر اقدامي در اين رابطه به‌عمل آورده‌اند ساير مسوولان ذي‌ربط قدم بعدي را چگونه برداشته‌اند؟ آيا سازمان بهزيستي و شهرداري مي‌توانند يك‌تنه از پس اين معضل اجتماعي برآيند؟ قطعا پاسخ منفي است

هر يك از اين كودكان خياباني كه همه آنها مطابق قانون اساسي داراي حقوقي هستند و بايد وفق قانون به‌جاي ولگردي و آوارگي در خيابان‌ها و مورد سوءاستفاده قرار گرفتن افراد، در سر كلاس‌هاي درس حاضر باشند، متاسفانه به بمب ساعتي تبديل شده‌اند كه سرانجام روزي منفجر خواهند شد- شرايط نابسامان اين كودكان روزي از آنها قاچاقچي موادمخدر يا قاتل و سارق و شياد و زورگير خواهد ساخت. آيا هنوز بايد شاهد افزايش كودكان خياباني باشيم و بي‌تفاوت و خونسرد از كنار آنها بگذريم؟
فعاليت‌هاي خيرخواهانه‌ پاره‌اي از انجمن‌هايي كه حامي حقوق كودك هستند و بعضا سازمان‌هاي دولتي بنا به حكم وظيفه‌اي كه دارند را نمي‌توان ناديده گرفت. اما واقعيت اين است كه اگر عواقب منفي و زيانبار اين پديده آنچنان كه بايد و شايد جدي گرفته نشود در آينده نه‌چندان دور دود ناشي از انفجار اين بمب‌هاي ساعتي به چشم همه خواهد رفت.
آری، هر روز در گوشه و کنار این شهر بزرگ، کودکانی را می بینیم که آنها را «کودکان خیابانی» نام نهادیم، کودکانی که چهره های معصوم، موهای ژولیده دارند، نگاههای افسرده ای دارند که زیر پنچه درد و رنج فلاکتها نابود شده، کودکانی که قربانیان بی فردا هستند، کودکانی که عده ای آنها را ولگرد و دست فروش می دانند و معتقدند که برای تمیزی و زیبایی چهره شهر باید این نان آوران کوچک را از سطح شهر جمع کرد، غافل از اینکه این کودکان دارای خانواده هستند. خانواده هایی که برای امرار معاش و گذران زندگی ، کودکان خود را به کار در خیابان ها وادار می کنند. کودکان کار خیابانی ، کودکانی هستند که بیشترین ساعات زندگی و گاه تمام آن را در کوچه و خیابان می گذرانند و علیرغم داشتن خانه و خانواده از کوچکترین و ابتدائی ترین حقوق انسانی خود که همان حق آموزش و تحصیل است محروم مانده اند و به جای آن والدین این کودکان هر روز صبح به جای روانه کردن آنها به مدرسه ، بسته آدامس و یا کاسه تکدی را به دستشان می‌دهند و در دامن خطرات بی انتهای خیابان رهایشان می کنند.
کودکان بدون شناسنامه که به حکم اجبار عنوان کودکان بی‌هویت را یدک می‌کشند، هم آسیب‌زا و هم آسیب‌دیده هستند. این کودکان چند گروه هستند برخى حاصل ازدواج هاى موقت ثبت نشده ناشى از صیغه ازدواج زنان ایرانى با مهاجران افغان و همچنین برخى در پى روابط نامشروع متولد مى‌شوند. کودکانی بی‌هویت و بی‌شناسنامه که هیچ حقوق شهروندی، انسانی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برایشان در نظر گرفته نمی‌شود

ali.shokouh
Admin

Posts : 604
Join date : 2013-09-02
Age : 34
Location : isfahan

https://mahallehase.forumotion.com

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by ali.shokouh Mon Sep 09, 2013 1:53 am


آقای حسن نژاد بنده هم مثل همه افراد جامعه موافقم که کودکان باید تحصیل کنند اما در زمانی که دولت خانواده های نیازمند را حمایت نمی کند اگر ضابطین دادگستری اقدام به جلوگیری از کار کودکی بکنند که تنها منبع درآمد خانواده است ,چه اتفاقی خواهد افتاد؟
آیا این ممانعت بی منطق باعث بزهکار شدن این خانواده ها نمیشه؟
بنظرم این قوانین با این نحوه اجرا دچار توالی فاسد خواهند شد


ali.shokouh
Admin

Posts : 604
Join date : 2013-09-02
Age : 34
Location : isfahan

https://mahallehase.forumotion.com

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Hasannezhad Sat Sep 14, 2013 5:14 pm



قسمت دوم:
طبق آمارهاي رسمي 32 هزار كودك بي‌شناسنامه حاصل 12 هزار ازدواج وجود دارد و البته اين آمارها کودک بی‌هویت و بدون شناسنامه حاصل ازدواج دختران ایرانی با اتباع بیگانه افغان و عراقی وجود دارد؛ کودکانی که با برگشت و فرار پدرانشان از ایران بدون شناسنامه و بدون هیچ حقوق شهروندی نزد مادرانشان زندگی می‌کنند.
از نظر آسیب‌شناسى به این کودکان بچه‌هاى غایب نیز گفته می‌شود؛ زیرا در سن تحصیل هستند اما به دلیل نداشتن شناسنامه نمى‌توانند به مدرسه بروند و به این ترتیب از ابتدایی‌ترین حقوق خود که شاید مهم‌ترین آن همان تحصیل است، محرومند. فارغ از فشار فقر و مشكل هويت‌يابي كودكان بي‌شناسنامه، فرآيند جامع‌پذيري اين كودكان به شدت دچار اخلال است. بازماندن اين كودكان از چرخه تحصيل، فرآيند توانمندسازي آنها را با اخلال مواجه مي‌كند و فقر آن تشديد مي‌شود و نابرابري‌هايي كه متوجه آنهاست افزايش مي‌يابد.
با اشاره به عضويت ايران در پيمان‌نامه حقوق كودك اين پيمان‌نامه حكم قانون را دارد و طبق ماده 2 و 7 اين پيمان‌نامه، همه دولت‌ها موظف به ارائه حقوق هويت و از جمله شناسنامه به كودكان حاضر در كشورشان هستند. طبق لايحه‌اي كه اخيرا براي ثبت تولد كودكان با پدر و مادر ايراني به مجلس رفته است امیدواریم كه با اجراي صحيح اين قانون، مشكلات كودكان بدون شناسنامه برطرف شود و صدور شناسنامه اين كودكان با حداقل پيچيدگي‌هاي اداري انجام شود
NGO ها و انجمن های مردمی زیادی برای کمک به این کودکان و حتی معتادان محلات معضل خیز تشکیل شده است ولی اگر ارگانهایی مانند شهرداری و از همه مهمتر سازمان بهزیستی کمی دلسوزی بیشتری در این رابطه کنند و به این انجمن ها یاری رسانند قطعاً اثرات مثبتی در بهبود این وضع رخ خواهد داد. این یک واقعیت است که کودکان بی‌هویت و بی‌شناسنامه به دلیل شرایط خانوادگی و اجتماعی که در آن به سر می‌برند براحتی در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار می‌گیرند. اعتیاد، تکدیگری، جیب‌بری و... از جمله بزهکاری‌هایی است که کوچه‌ها و خیابان‌های شهرمان بستر مناسبی برای ارتکاب آنها توسط این کودکان می‌شود.
بررسی‌های انجمن‌های فعال در حقوق کودکان و همچنین سازمان بهزیستی کشور گویای این واقعیت تلخ است که درصد قابل توجهی از کودکان خیابانی معلول شرایط نامناسب خانوادگی و از میان همین کودکان بی‌شناسنامه و فاقد هویت، مشخص هستند. کودکانی که به طور ناخواسته و ناآگاهانه در معرض رفتارهای پرخطر قرار می‌گیرند.
همین احساس نگرانی‌ها از بابت خطرات و آسیب‌های اجتماعی که به نوعی تهدیدی برای کودکان خیابانی محسوب می‌شود موجب شده تا از یک ماه پیش کمیته پیشگیری و کنترل ایدز سازمان بهزیستی کشور طرحی را با هدف ارزیابی سریع رفتارهای پرخطر کودکان خیابانی به اجرا درآورد، طرحی که قرار است تا 8 ماه آینده به سرانجام برسد.
Hasannezhad
Hasannezhad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 150
Join date : 2013-09-07

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by ali.shokouh Sun Sep 15, 2013 2:05 pm

از این که به کامنت های من عکس العمل نشون میدید متشکرم
Surprised

ali.shokouh
Admin

Posts : 604
Join date : 2013-09-02
Age : 34
Location : isfahan

https://mahallehase.forumotion.com

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Hasannezhad Tue Sep 17, 2013 7:25 am

خوب صبر کنین به جوابتون در ادامه مطالب میرسین اگه نرسیدین در خدمتم
Hasannezhad
Hasannezhad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 150
Join date : 2013-09-07

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Hasannezhad Tue Sep 17, 2013 7:28 am

قسمت سوم
مشکلات کودکان بی شناسنامه:
1 . عدم امکان تحصیل در هیچ مقطع تحصیلی
2 . محروم از بیمه های خدمات درمانی
3 . ممنوعیت عمل جراحی در بیمارستان های خصوصی و دولتی
4 . عدم امکان شکایت در مراجع قضایی حتی درشدیدترین صورت بزه دیده شدن
5 . از حقوقی که قانون اساسی به آنها بخشیده است محرومند از هرگونه حقوق شهروندی محروم اند
6 . در زمان مرگ هم آنها را مجهول الهویه می دانند.
نکته: بی شناسنامه ها فقط یتیم ها و بچه های معتادها یا حاصل ازدواج های موقت نیستند، گاهی هم آنها روزگاری شناسنامه داشته اند اما شناسنامه های شان جایی در گرو چیزی مانده است.
بچه های بی شناسنامه معمولا از اقشار بسیار محروم جامعه اند، یعنی اقشاری که به آموزش بیشتری نیاز دارند اما آموزش و پرورش این حق را از آنها دریغ کرده است! محرومیت از تحصیل فقط برای بی شناسنامه ها نیست. « بعضی مدارس از ثبت نام بچه هایی که پدر یا مادر معتاد دارند هم طفره می روند.»
یکی از اساسی‌ترین مسائل بچه‌های حاصل از تابعیت‌های دوگانه٬ مسئله بی‌هویتی آنهاست و شاید از جدی‌ترین مشکلات این بی‌هویتی٬ ورود راحت‌تر آنها به عرصه آسیبهای اجتماعی است که جای هیچ‌گونه محدودیت و کنترل هم در آن نیست. اگر امروز آن را کنترل نکنیم و سازو کاری برای کنترل این ازدواجها درنظر نگیریم و تکلیف بچه‌های بی‌هویتی که حاصل این ازدواج‌ها هستند را درست معلوم نکنیم٬ در سال‌هایی که خیلی هم دور نیست با جمعیت کثیری روبرو می‌شویم که جمع کردن آنها خیلی هم راحت نیست و احتمالا ما با بحرانی در این مورد روبرو می‌شویم
چند سالی می شود که تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان اتباع بیگانه در کشور، محل بحث و نظر فراوانی شده و بعد از تمام این بحثها، بالاخره طی چند هفته اخیر، دولت لایحه‌ای را به منظور تعیین تکلیف این فرزندان به مجلس فرستاد که البته مجلس آن را تصویب نکرد. شاید بهتر باشد گفتگو را با این موضوع شروع کنیم که چرا نمایندگان مجلس با این طرح مخالفند؟ یعنی هنوز وقت آن نرسیده که نمایندگان مجلس هم پشت کودکانی بایستند که مادرانشان ایرانی‌اند ولی هنوز از حداقل حقوق شهروندی هم محرومند؟
اساسا بحثی که برای این نوع کودکان پیش می‌آید ناشی از دو مطلب است؛ یکی پدیده مهاجرت یا پناهندگی است که کشور ما عامدا و عاملا این پدیده را به هر دلیلی مانند حقوق بشری و ... پذیرفته که این افراد به کشور ما بیایند و پناه بگیرند؛ این مجوز پناهندگی دادن به عده‌ای و یا مسامحه با حضور آنها در کشور در اثر خوب نبستن مرزها یا دلایل دیگر ، باعث شده که این افراد به مدت طولانی در کشور بمانند و این طولانی ماندن، عواقب و آثاری دارد. یکی از این آثار این است که مردانی که به عنوان پناهجو به کشور می‌آیند، شهروندان ایرانی به هر دلیلی با آنها مراوداتی پیدا می‌کنند که قهری است و امری ضروری است که ازدواج هم یکی از این آثار است. ما دنبال مقصر نیستیم چرا که شاید دلایل انسانی باعث شده که ما در برابر حضور افغان‌ها در کشور سکوت کنیم ولی به هرحال وقتی ما مرزهایمان را نبستیم و این افراد به کشور وارد شده‌اند، یکی از عمده‌ترین آثارش همین ازدواج با زنان ایرانی است که بامجوز و بدون مجوز صورت می‌گیرد. پس یعنی یکی از عواقب این امر را خودمان با نبستن مرزها فراهم کرده‌ایم و همین هم باعث می شود که فکری به حال این مسئله کنیم نه اینکه صورت مسئله را پاک کنیم.
Hasannezhad
Hasannezhad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 150
Join date : 2013-09-07

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by ali.shokouh Fri Sep 27, 2013 3:28 pm

اقا دست شما درد نکنه مطالب تخصصی و خوبی نقرار می دهید
من میخواستم اگر اجازه بدید بخشی از مطالب شما را در یک پست در وبلاگ محله حصه منتشر کنم و اگر پیشنهادی برای این کار دارید یا خودتان قبول کنید که مقاله ایی 20 خطی از این نوشته تهیه کنید خیلی خوبه ولی اگر وقت ندارید من این کار را می توانم انجام بدهم

ali.shokouh
Admin

Posts : 604
Join date : 2013-09-02
Age : 34
Location : isfahan

https://mahallehase.forumotion.com

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Hasannezhad Sat Sep 28, 2013 4:27 pm

داداش همچینم تخصصی نیست خیلی نقص داره
ولی هنوز ادامه داره بزار کامل بشه از کاملش میخوای خلاصه کن و بزار
من نمیدونم چطور باید این مطالب را خلاصه کرد چون همش گفتنیه
Hasannezhad
Hasannezhad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 150
Join date : 2013-09-07

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by ali.shokouh Sat Sep 28, 2013 4:28 pm

قربونت وبلاگ منتظره هاVery Happy

ali.shokouh
Admin

Posts : 604
Join date : 2013-09-02
Age : 34
Location : isfahan

https://mahallehase.forumotion.com

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Hasannezhad Sat Sep 28, 2013 4:29 pm

طبق قانون حاصله:
زنان از هر گونه ازدواج غیرقانونی با اتباع بیگانه خودداری کنند چرا که نه شناسنامه‌ای برای فرزندان آنها صادر می‌شود و نه می‌توان از مبادی قانونی از حقوق آنها دفاع کرد.
یکی از معضلات فعلی در این حوزه قانونی فرزندان بلاتکلیف رها شده‌اند که نتیجه ازدواج‌های غیرقانونی است و موارد زیادی وجود دارد که مشخص نیست پدران این کودکان در کجا هستند و این کودکان بدون هیچ سندی بلاتکلیف رها شده‌اند. براساس قانون هیچ تبعه بیگانه‌ای بدون دریافت مجوز رسمی از مجموعه وزارت کشور نمی‌تواند با فرد ایرانی ازدواج کند و لازم است قبل از ازدواج مجوزهای لازم را اخذ و در چارچوب قانون ازدواج کنند تا بتوانیم با تکیه بر پشتوانه‌های قانونی بویژه از زنان ایرانی حمایت کنیم.
براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال 1385 کسانی که قبل از این سال ازدواج کرده‌اند باید مدارک و مستندات خود را به اداره اتباع ارائه کرده و ازدواج خود را به صورت قانونی ثبت رسمی کنند و افرادی که بعد از سال 85 بدون مجوز رسمی ازدواج شرعی با اتباع بیگانه انجام داده باشند ازدواج آنها کاملا غیرقانونی است و خود و فرزندانشان دچار مشکل می‌شوند.

ما نمی‌توانیم چشممان را روی کسانی که خودمان اسباب به وجود آمدن این شرایط را برای آنها فراهم کرده‌ایم، ببندیم. حالا عده‌ای از زنان ایرانی با مردان خارجی ازدواج کرده‌اند حالا می‌خواهد این ازدواج هنوز دوام داشته باشد یا نداشته باشد و یا این مردان حضور نداشته باشند. اما به هرحال فرزندانی از این ازدواج‌ها به وجود آمده‌اند. این فرزندان یا ایرانی‌اند یا خارجی. اگر خارجی‌اند چرا آنها را بیرون نمی‌کنیم؟ اگر ایرانی‌اند چرا تابعیت به آنها نمی‌دهیم؟ از نظر گروه ما به خاطر اینکه مادران این کودکان، ایرانی اند ما می‌توانیم آنها را شهروندان درجه یک کشور حساب کنیم. امروزه دیگر آن برداشت که همه از نسل پدرشان هستند و ژن به پدرها برمی‌گردد، چندان پذیرفته شده نیست.
شنیده می شود که یکی از دلایل مخالفت تابعیت ایرانی دادن به این کودکان این است که ممکن است آنها در آینده وارد مناصب دولتی و شغلهای تاثیرگذار بشوند و بر اساس قانون، کسانی که تابعیت دوگانه دارند نمی‌توانند وارد این مناصب بشوند و این موضوع در آینده می‌تواند مشکل‌زا باشد. آیا این موضوع درست است؟
این موضوع هم اگر وجود داشته باشد، قابل جمع است و مشکل‌زا نیست. ما به این فرزندان شناسنامه ایرانی می دهیم ولو افغانستان هم به آنها شناسنامه افغانی بدهد. بعد اگر واقعا محرز بشود که این فرد دارای دوتابعیت است بعدها شامل منع‌های افراد دوتابعیتی می‌شود. ما بعدا می‌توانیم از احراز پست‌هایی که در قانون مدنی آمده است، این افراد را منع کنیم.
موضوع دیگری که مطرح است این است که بند چهار ماده 976 قانون مدنی می‌گوید که اگر زن و مردی غیر ایرانی در ایران ازدواج کنند و فرزندی در ایران از آنها متولد بشود، فرزند آنها تابع ایران است. جالب اینجاست که در این بند آمده که ولو هردوی زن و مرد خارجی باشند..
یکی از دیگر دلایلی که مخالفان این طرح می‌آورند این است که ممکن است این افراد طعمه‌ای برای سازمان‌های جاسوسی خارجی بشوند. ولی از نظر ما خیلی درست نیست که به خاطر احتمالی که خیلی هم تحقق یافتنش در آینده معلوم نیست، این طرح را رد کنیم.
مشکل اساسی این است که در قانون ما به تابعیت ایرانی زن هیچگونه اشاره‌ای نشده است. همانطور که گفته شد طبق ماده 976، قانون فرزند زوج خارجی‌ای که یکی از آنها در ایران متولد شده باشد را ایرانی دانسته ولی من متوجه نمی‌شوم که چرا وقتی یکی از این دوتا، به جای اینکه خارجی باشد، ایرانی باشد، یعنی مادر ایرانی باشد چرا نباید هیچ‌گونه تاثیری در تحصیل تابعیت داشته باشد. در حال حاضر این بند باعث شده که تفاوت زیادی بین زنان ایرانی و غیرایرانی گذاشته شود. از طرف دیگر باید گفته شود که اصلا علت اینکه اینکه مردان اتباع بیگانه به ایران می‌آیند و با زنان ایرانی ازدواج می‌کنند چیست؟
علتش یک سری امتیازاتی است که همین قانون به آنها داده است چرا که طبق این قانون کسی که با زن ایرانی ازدواج کند و از او بچه‌دار شود، می‌تواند اقامت بگیرد. اینکه گفته شده اگر بچه داشته باشد این اتفاق می‌افتد که ازدواج صوری نباشد واین خوب است ولی به هرحال تناقضاتی در این میان وجود دارد. در ماده 980 آمده است که هیئت وزیران می‌تواند که به کسی که زن ایرانی دارد و بچه‌دار هم شود می‌تواند برای اقامت از شرط پنج سال حضور در کشور هم مجوز بدهد. پس یعنی قانون به این مردان امتیازات زیادی داده ولی برای زنان امتیازاتی را در نظر نگرفته است.
Hasannezhad
Hasannezhad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 150
Join date : 2013-09-07

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by zolfaghary Mon Sep 30, 2013 2:32 pm

جناب حسن نژاد
مطالبی که عنوان فرمودین همه عالی هستند، اما ارایه این مطالب با حجم بالا برای خواننده کسالت میاره ...چه خوب بود مطالب به این خوبی رو تکه تکه میاوردید
و هر تکه با یه سوال چالشی تموم می شد
این جوری از بقیه بچه ها می خواستید که توی بحث شرکت کنند
هم تالار رونق می گرفت و هم قطعا همگی از دانش دوستان فیض می بردیم
zolfaghary
zolfaghary
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 120
Join date : 2013-09-27

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Hasannezhad Mon Sep 30, 2013 3:41 pm

بابا مطلبش زیاده من دارم قسمت قسمت میزارم که بچه ها بخونن ولی کسی نمیخونه
مقصر من نیستم بخدا
ولی اصل مطلب جالب هست هرکی بخونه و دنبال کنه مطالب را
Hasannezhad
Hasannezhad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 150
Join date : 2013-09-07

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by ali.shokouh Mon Sep 30, 2013 3:43 pm

کی گفته خونده نمیشه
پس ما اینجا قاقیم
اصلا یک سر به امار بازدیداین پست بزنید

ali.shokouh
Admin

Posts : 604
Join date : 2013-09-02
Age : 34
Location : isfahan

https://mahallehase.forumotion.com

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Hasannezhad Mon Sep 30, 2013 3:44 pm

خودم همش بازدید کردم
بچه تهران تیکه تهرانی نیا که اصلا خوشم نمیاد
Hasannezhad
Hasannezhad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 150
Join date : 2013-09-07

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by ali.shokouh Mon Sep 30, 2013 3:47 pm

چیطور شد دادا
من بجه ترونم یا شما که می نویسی تیکه تهرانی نیا

ali.shokouh
Admin

Posts : 604
Join date : 2013-09-02
Age : 34
Location : isfahan

https://mahallehase.forumotion.com

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by ali.shokouh Mon Sep 30, 2013 3:50 pm

برای دیدن امار به ادرس زیر برید
https://mahallehase.forumotion.com/f22-forum

ali.shokouh
Admin

Posts : 604
Join date : 2013-09-02
Age : 34
Location : isfahan

https://mahallehase.forumotion.com

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Hasannezhad Mon Sep 30, 2013 3:53 pm

چرا ما الان مرزهایمان را نمی‌بندیم؟ این که بگوییم آنها بیاند و هرکار هم بکنند به ما ربطی ندارد و ما رسیدگی نمی‌کنیم. خب به هرحال اینها مرزهای کشور ماست و ما باید تاوانش را پس بدهیم. حاکمیت باید مرزها را ببند تا شهروندان در امان باشند.
در این صورت آن زن روستایی نمی‌آید هی صغرا کبرا بچیند و استدلال برای خوش بیاورد که با مرد افغان ازدواج کند یا نه. زنی که شام شب ندارد و ما هم این امکان را برای او فراهم نمی‌آوریم که خودش را تامین کند٬ برایش فرقی نمی‌کند که شوهرش افغان باشد یا ایرانی. زنی که فکر کند با این ازدواج از مرگ حتمی نجات پیدا می کند٬ این کار را می‌کند٬
او خلا دارد و وقتی ما نتوانسته‌ایم خلا او را پر کنیم و یک افغانی دارد آن را پر می کند چطور می‌توانیم خودمان را کنار بکشیم و بگوییم این مرد غیرقانونی وارد کشور شده٬ پس ما نه این ازدواج را به رسمیت می‌شناسیم نه بچه را. یعنی همیشه ما حالت دفاعی به خود می‌گیریم و گناه را به گردن کس دیگری می‌اندازیم.
آیا اگر کسی از دیوار خانه ما پرید و وارد خانه ما شد و اثری در خانه ما گذاشت٬ به راحتی از او بگذریم؟ چه فرقی بین حریم یک خانه و حریم یک کشور وجود دارد؟ ما نباید به استناد اینکه این فرد بدون مجوز وارد کشور شده٬ او را کنار بگذاریم.
خیلی از این کودکان و نوجوانان بی شناسنامه دارای والدین معتاد که بدون پیشگیری دارای فرزند ناخواسته شده و چون اسیر دام اعتیاد بوده برای فرزند خود شناسنامه اخذ نکرده و هم اکنون نیز با رویه قانونی طولانی که باید سپری کند حاضر به اخذ شناسنامه برای هیچ یک از فرزندان خود نیستند و این خود دلیلی برای بوجود آمدن کودکی خیابانی برای تامین مخارج منزل و اعتیاد اعضای خانواده می شود
که خود کودکان خیابانی دارای چندین دسته هستند. کودکان کار و خیابان را هر روز در کوچه پس کوچه‌های شهر می‌بینیم که خیلی بیشتر از قد و قواره شان بار زندگی را به دوش گرفته‌اند و خیابان‌های شهر را به دنبال یک لقمه نان گز می‌کنند. بچه‌هایی که «بابا نان داد، بابا آب داد» برایشان غریبه است؛ آنها تا چشم باز کرده اند، به تنهایی نان و آب را سر سفره شان گذاشته‌اند و زیر بار اعتیاد و بیکاری بزرگترهایشان سر خم کرده اند.بیشترشان یا شناسنامه ندارند، یا بچه‌های اعتیاد هستند. فقر مالی برای خیلی هایشان درس خواندن را محال کرده است و به جای آن، یاد گرفته‌اند در این روزهای شلوغ ابتدای مهر، سر راه بچه مدرسه ای‌ها و دانشجوها سبز شوند و به آنها فال و دستمال کاغذی بفروشند.
Hasannezhad
Hasannezhad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 150
Join date : 2013-09-07

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by cholmaghani Mon Sep 30, 2013 4:05 pm

مرسی آقای حسن نژاد
مطلب خوبیهSmile
cholmaghani
cholmaghani
عضو فعال
عضو فعال

Posts : 83
Join date : 2013-09-28
Age : 36
Location : Esfahan

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Hasannezhad Mon Sep 30, 2013 4:11 pm

خواهش میکنمEmbarassed Embarassed Very Happy 
Hasannezhad
Hasannezhad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 150
Join date : 2013-09-07

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by zolfaghary Tue Oct 01, 2013 4:30 pm

نه اختیار دارید
میخونیم
خیلی هم مفید بود
فقط یه خورده زیاده حجمش همین!!
zolfaghary
zolfaghary
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 120
Join date : 2013-09-27

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by zolfaghary Tue Oct 01, 2013 4:48 pm

آیا می شود مرزها رو بست؟؟؟
راه هایی که از کشور ما به افغانستان و دیگر کشورهای همسایه می رسند کم نیستند، خیلی از اینها مسیر عبور و مرور هستند و هیچ نظارتی هم روشون نیست....همین
مساله تو کردستان با مرز عراق هست
میشه مگه یه کشوری دورتادورشو. دیوار بکشه!!!
اصلا امکان پذیر نیست
مگه مهاجران غیر قانونی از راه های اصلی وارد کشور میشن که این مسیرا رو ببندیم!!!!
تو خراسان خیلی از خانواده ها دو رگه هستند
اقوامشون اون طرفن
مثل عربای جنوب که اصلا مرز براشون معنی نداره !!!
خیلی راحت میرن عراق و از عراقم براشون مهمون میاد!!!
یا مرز کردستان...
این راهش نیست!!!
zolfaghary
zolfaghary
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 120
Join date : 2013-09-27

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by adhami Tue Oct 01, 2013 5:14 pm

البته که نمیشه مرز هارو بست
ولی فکر کنم منظور آقای حسن نژاد سرو سامان دادن به مرزهاست
راسش من بیشتر مرزهای کشور رفتم
از مرز با پاکستان گرفته تا افغانستان تا عراق و ترکیه
کلا میتونم بگم مرز ها به روی همه باز است
البته این چند ساله یه کم بهتر شده
adhami
adhami
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 313
Join date : 2013-09-08

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by ali.shokouh Tue Oct 01, 2013 5:18 pm

اخه نمیشه که مرز ها رو بست
الان بیشتر ماها کلی تعریف می کنیم که مرز های اروپا برداشته شده
ازدواج با شهروندان خارجی هم به خودی خود مشکلی نداره
و مشکل از اونجایی شروع میشه که این مهاجران در زندگی ثبات ندارند و
در کل آواره هستند مگر نه کی دیده که تا الان کسی نگران ازدواج یک زن ایرانی با یک مرد پول دار اروپایی باشه!
پس صورت مساله را درست تعریف کنیم . خارجی بودن مساله نیست بلکه عدم ثبات و آوارگی است که مشکل اساسی این ازدواج هاست

ali.shokouh
Admin

Posts : 604
Join date : 2013-09-02
Age : 34
Location : isfahan

https://mahallehase.forumotion.com

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Hasannezhad Wed Oct 02, 2013 4:22 pm

این تیکه جز بحث آسیب شناسیم نیست ولی تا اونجایی که میدونم میگم
ازدواج زنان ایرانی با تبعه خارجی بدون رعایت ماده 1060 قانون مدنی و اخذ پروانه زناشویی ممنوع است.به همین دلیل است قانون‌گذار بر ثبت ازدواج تاکید کرده و حتی در قانون مجازات اسلامی برای عدم ثبت ازدواج دائم مجازات در نظر گرفته شده است.در صورت عدم ثبت ازدواج و بروز اختلاف، معمولا زنان از لحاظ نفقه، مهریه، ارث و نسب فرزندان با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند.از آنجایی که در ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی، یک طرف عقد، خارجی است ثبت ازدواج آنان برای دفاع از حقوق زن ایرانی بسیار مهم و ضروری است.اگر بانوان ایرانی بدون رعایت قوانین و مقررات مربوطه و مشاوره‌های حقوقی اقدام به ازدواج با اتباع بیگانه کنند برخی مشکلات حقوقی از جمله نبود ضمانت اجرای قانونی و رسمی تعهدات برای پایبندی زوج به ادامه زندگی و نیز بلاتکلیفی وضع هویتی فرزندان آنان به وجود خواهد آمد، چراکه در قوانین فعلی یکی از شروط اصلی دریافت شناسنامه برای فرزندان متولد از مادران ایرانی و پدران خارجی، ثبت ازدواج والدین آنهاست.
در مورد مرز هم منظورم این نیست دیوار بچینن دور تا دور هرچند ما کیلومترها مرز شرق کشورمون دیوار کشیده شده برای عدم ورود مواد مخدر به داخل کشور
توضیحات بیشتر هم که علت حرفم هست بند دوم امده
Hasannezhad
Hasannezhad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

Posts : 150
Join date : 2013-09-07

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by ali.shokouh Wed Oct 02, 2013 4:25 pm

خوب حالا دیگه مطلب جهت انتشار توی وبلاگ آماده است ایا؟
پیشنهاد می کنم این مطلب هم به صورت یک پست خلاصه شود و هم با شرح وبست و منابع به صورت یک مقاله منتشر بشه
موافقید؟

ali.shokouh
Admin

Posts : 604
Join date : 2013-09-02
Age : 34
Location : isfahan

https://mahallehase.forumotion.com

Back to top Go down

آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه Empty Re: آسیب شناسی کودکان بی شناسنامه

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum